Testovi za trudnoću

Neke žene vrlo brzo primjete određene simptome trudnoće, dok druge baš i ne. Ipak, pomoću testa za trudnoću na najbrži ćete mogući način potvrditi jeste li ili niste bile u pravu. Svega četiri dana nakon oplodnje, oplođeno jajašce počinje proizvoditi humani korionski gonadotropin, eng. kratica hCG. Postojanje ovog hormona najprije se može otkriti u krvi, a jedan do dva dana prije očekivane mjesečnice i u mokraći. Provjera trudnoće uz kućne testove je vrlo jednostavna i brza te ih stoga mnoge žene koriste čim prođe nekoliko dana od očekivane mjesečnice. Testovi za trudnoću su ti koji detektiraju hormon hCG u mokraći.

U malom postotku mogu pokazati lažno pozitivan rezultat jer ukoliko nema hCG hormona, test nema na temelju čega pokazati pozitivan rezultat. Iznimka su slučajevi kada je test izveden na neispravan način.

Test može biti lažno negativan ukoliko vam je ovulacija bila kasnije a koncentracija hCG još uvijek nije dovoljna da bi je test detektirao. U tom se slučaju preporuča ponoviti test za 4-5 dana ukoliko u međuvremenu ne dobijete mjesečnicu.

Primatest test za dokazivanje trudnoće

Primatest je in vitro test koji omogućuje detekciju humanog korionskog gonadotropin hormona pri koncentracji od 25 mlU/ml. Detekcija ne iziskuje nikakvo posebno rukovanje, a rezultat se može očitati nakon 3 do 5 minuta. Zahvaljujući specifičnim, osjetljivim antitijelima, hormon se može odrediti već od prvog dana izostanka mjesečnice. Test možete napraviti u bilo koje doba dana, nije potrebno upotrijebiti prvi jutarnji urin.

Primatest test za trudnoću je:

  • Pozdan preko 99%
  • Pogodan za testiranje u bilo koje doba dana
  • Brz, jednostavan i praktičan za upotrebu s indikatorom uzorka i kontrolnim prozorčićem
  • Od prvog dana izostanka mjesečnice