PrimaTest test za dokazivanje trudnoće

Sumnjate da ste trudni? Testirajte se  sami pomoću vrhunskog Primatest testa za trudnoću. Saznajte rezultate u svega nekoliko minuta, u privatnosti Vašeg doma, sa pouzdanošću većom od 99%. Primatest je dostupan u svim ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama lijekova i medicinskih proizvoda u Republici Hrvatskoj.

  • Omogućava vam otkrivanje trudnoće odmah pri izostanku mjesečnice
  • Više od 99% pouzdan
  • Rezultati nakon 5 minuta

 


Kako se rabi Primatest test za trudnoću?

1. Izvadite štapić za testiranje trudnoće iz zaštitne folije.
2. Skinite kapicu.
3. Držati štapić za hvatište upijajućim vrhom usmjerenim prema dolje izravno u mlaz mokraće najmanje 10 sekundi sve dok se dobro ne namoči.
4. Napomena: ne mokriti na zonu kontrole i zonu testa. Ako želite, možete izravno mokriti u čistu posudu, a zatim uronite samoupijajući vrh štapića u mokraću najmanje 30 sekundi.
5. Štapić izvaditi iz mokraće i odmah staviti poklopac na upijajući vrh. Položiti test-štapić na ravnu površinu sa zonom kontrole i zonom testa prema gore. Zatim počnite mjeriti vrijeme.
6. Kad test počne djelovati, zapaža se svijetlocrveno kretanje kontrole (C) na ispitnoj traci. Rezultat očitati nakon 5 minuta.

NE OČITAVATI REZULTAT TESTIRANJA NAKON ŠTO PROĐE VIŠE OD 10 MINUTA.


Kako očitati rezultat testa?

TRUDNOĆA: Pojava dvije crvene linije, jedna u zoni testa (T) i druga u zoni kontrole (C) znači da ste vjerojatno trudni. Nije važno ako je jedna linija svjetlije obojana od druge.

NEMA TRUDNOĆE: Pojava jedne crvene LINIJE u zoni kontrole (C) znaci da vjerojatno niste trudni.

NEVAŽEĆI REZULTAT: Ako se u zoni kontrole (C)linija ne pojavi ili ako se linija pojavi samo u zoni testa (T) rezultat je nevažeći. Testiranje je potrebno ponoviti s novim test-štapićem.

UPOZORENJA: Prije testiranja preporučuje se smanjeno uzimanje vode i tekućine. Konzumiranje tekućine može razrijedi uzorak/mokraću i može utjecati na otkrivanje hCG.
** Konzumiranje alkohola za vrijeme trudnoće može škoditi plodu.


Gdje mogu kupiti Primatest test za dokazivanje trudnoće?

Primatest test za dokazivanje trudnoće možete kupiti u svim ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama u RH.

Ostala česta pitanja

Koji je princip testa?
Primatest test za dokazivanje trudnoće pokazuje prisutnost hormona u mokraći koje vaše tijelo proizvodi za vrijeme trudnoće (humanikorionski gonadotropin – hCG). Količina hormona trudnoće povećava se kako trudnoća napreduje.

Kad mogu koristiti ovaj test nakon što posumnjam da sam trudna?
Mokraću možete testirati već prvi dan po izostanku mjesečnice. Test možete napraviti u bilo koje doba dana; međutim, ako ste trudni, prva jutarnja mokraća sadrži najviše hormona trudnoće.

Moram li test raditi s prvom jutarnjom mokraćom?
Testiranje možete napraviti u bilo koje doba dana, no jutarnja mokraća obično ima najveću koncentraciju hCG-a.

Koliko je test točan?
Primatest test za dokazivanje trudnoće pokazuje rezultat sa točnošću većom od 99%

Koji čimbenici mogu utjecati na rezultat testiranja?
Lijekovi koji sadrže hCG mogu prouzročiti lažno pozitivan rezultat. Alkohol, oralni kontraceptivi, analgetici, antibiotici ili hormonalni terapeutici, koji ne sadrže hCG, ne bi trebali utjecati na rezultat testiranja.

Što trebam raditi ako rezultat pokaže da sam trudna?
To znači da vaša mokraća sadrži hCG i da ste vjerojatno trudni. Posjetite liječnika kako bi potvrdio trudnoću te se s njim/njom posavjetujte o daljnjim postupcima.

Može li test upućivati na nešto drugo osim normalne trudnoće ako test pokaže da sam trudna?
Pored trudnoće, brojna medicinska stanja, uključujući cistu na jajnicima ili ektopičnu trudnoću (izvanmaternična trudnoća) mogu prouzročiti povišene razine hCG.

Kako znam da li je testiranje ispravno provedeno?
Pojava crvene linije u zoni kontrole (C) pokazuje da ste pravilno slijedili postupak testiranja i da je upijena odgovarajuća količina urina.

Što učiniti ako rezultat testa pokaže da nisam trudna?
Negativan rezultat ukazuje na odsutstvo hCG u mokraći i da vjerojatno niste trudni. Ako vam mjesečnica kasni, ponovite test nakon tjedan dana s novim štapićem. Ako i tada rezultat bude negativan, a mjesečnica vam još kasni, posjetite liječnika.

Pregledi i pretrage u trudnoći