Blog

Priprema kože za ljeto

Priprema kože za ljeto

05.06.2012.

Ljeto nam je svakim danom sve bliže i bliže te je upravo sada posljednji trenutak za buđenje uspavanog tijela kako bismo u ljeto zakoračili njegovani i spremni.

Svako godišnje doba zahtijeva određenu njegu pa tako i ljeto. Naime, zimsko vrijeme svojim niskim temperaturama, kao i vjetrom djeluje stresno na kožu, posebno ako je u pitanju suha i osjetljiva koža, gdje je znatno smanjena cirkulacija. Uslijed smanjene cirkulacije, za zimskih mjeseci prirodna se obnova gornjih slojeva kože ne odvija, istom brzinom kao u toplim vremenskim prilikama, što za posljedicu ima smanjenu gipkost i elastičnost, te koža postaje suha i sklona perutanju. Upravo je zato vrlo važno da se u proljetnim mjesecima koža posebno pripremi za visoke temperature i izlaganje suncu koji su ponovni stres za kožu i koji imaju prolongirane efekte u vidu starenja kože i stvaranja bora.

Dermatolozi često ističu da bi svakih devedeset dana kožu trebalo svojevrsno „iznenaditi“ novom kremom ili losionom. Ljeto je stoga idealno vrijeme da bogatu i tešku kremu zamijenite laganijom hidratantnom varijantom sa zaštitnim faktorom, da kosu nahranite pakungom te zaštitite njezinu boju od sunca te dovedete u red stopala kako bi zablistala u sandalama.

Kako simptomi poput suhe i hrapave kože, začepljenih pora, alergija i mrljica ne bi poremetili vaš odmor, rješenje problema leži u prevenciji. Uz kozmetičke savjete, važno je ne zaboraviti i na redovito vježbanje, prehranu bogatu antioksidansima te konzumaciju velike količine vode.

Kožu lica i dekoltea treba tretirati nježno ali učinkovito. U prvom bi planu trebao biti piling kože kako bi se otklonile odumrle stanice, pročistile pore, ojačala mikrocirkulacija te potaknuo proces regeneracije. Nakon masaže kožu treba nahraniti preparatima koji sadržavaju antioksidanse. Ukoliko do sada niste koristili masku za lice, vrijeme je da je počnete koristiti. Naime, maska će smanjiti dehidraciju i ublažiti osjetljivost na sunčeve zrake, a vaše će lice zablistati zdravim sjajem.

Ukoliko pak imate osjetljivu kožu, nije na odmet da nekoliko puta dnevno, vrat i dekolte poprskate termalnom vodom koja osvježava i umiruje iritacije.Važno je ne zaboraviti kremu za lice sa zaštitnim faktorom čak i za šetnju gradom.

Prilikom njege lica, ne zaboravite i na tijelo. Piling tijela je prvi korak na putu do zanosne kože. Kada uklonite odumrle stanice epiderme, kožu treba nahraniti bogatim hranjivim losionima ili kremama.

Prilikom izlaganja tijela suncu, također nikako ne zaboravite na zaštitni faktor kao i na izbjegavanje sunčanja u najtoplije doba dana (između 11 i 16 sati).
 

Povratak na blog