Muče vas reumatske tegobe?

Ako vas muče reumatske tegobe, niste zasigurno jedini. Oko 80% stanovništva u razvijenim zemljama u nekom životnom razdoblju pati od bolova u području leđa, što križobolju svrstava u jednu od najčešćih nedaća industrijaliziranog svijeta. (Dr. J. Tanner, autor knjige “Zdravija leđa”).
Bolovi lokomotornog sustava najčešće pogađaju kosti i zglobove, mišiće, tetive i ligamente, a mogu imati razne uzroke akutnog i kroničnog podrijetla. Akutni su najčešće uzrokovani ozlijedama, dok se kronični razvijaju kao posljedica akutnih ili kao posljedica bolesti, istrošenosti, upala ili poremećaja fizičkih procesa.
Najčešći oblik boli po učestalosti jest reumatska bol. Uz smanjenje ili oštećenje funkcije sustava za kretanje, predstavlja glavni simptom reumatske bolesti. Reumatska bol je najčešće nepoznatog uzroka, a manifestira se kroz bolove u mišićima i zglobovima, degenerativne promjene na kralježnici, artritis, artrozu ili kao oštećenje okolnih živaca.
U posljednjih 6 mjeseci više od milijun Hrvata patilo je od bolova u zglobovima ili križobolje. Suprotno uvriježenom mišljenju, bolovi u zglobovima i kralježnici zahvaćaju sve dobne skupine, uzrokuju ih nasljeđe, ozljede i bolesti zglobne hrskavice. Promjene na zglobovima kod artritisa su trajne, ali se simptomi mogu ublažiti pravilnom prehranom, promjenama životnih navika, vježbanjem te uzimanjem lijekova koji se mogu dobiti bez recepta.
Iako u liječenju kronične reumatske boli glavno mjesto zauzimaju analgetici koji smanjuju ili suzbijaju bol, njihova dugotrajna upotreba nosi određene nepovoljne učinke na pojedine sustave u organizmu kao npr. gastrointestinalni ili kardiovaskularni sustav.
Kapsaicin je prirodni alkaloid iz ljute paprike, biljke koja se naveliko koristi kao začin. Upravo je kapsaicin tvar zbog kojeg paprika ima karakterističan ljuti okus. Paprike ne sadržavaju samo kapsaicin nego cijeli niz srodnih spojeva koji se jednim imenom nazivaju kapsaicionidi.
Čist kapsaicin jest bezbojna, kristalinična tvar bez mirisa koja se ne otapa u vodi , ali se lako otapa u uljima i alkoholu. Kapsaicin primjenjen na kožu izaziva osjećaj žarenja i hipermiju (pojačanu cirkulaciju u tretiranom području) što pomaže u ublažavanju reumatske boli.

Preporučujemo Vam naše proizvode za ublažavanje reumatskih tegoba na bazi kapsaicina:

CAPSI-MED ANTIREUMATSKI FLASTER

RHEUMAMED- ANTIREUMATSKA KREMA

Liječite prehladu prirodnim pripravcima